Imlek na tržište plasirao organsko mleko

Bez autora
Feb 05 2013

Kompanija Imlek plasirala je danas na tržište proizvode od organskog mleka, koji su jedinstveni, ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Na rafovima prodavnica širom zemlje od danas se, pod zajedničkim imenom “bello organic”, mogu naći organsko mleko, jogurt, pavlaka i sir, a cene tih proizvoda biće za 20 do 30 posto više od klasičnih mlečnih proizvoda. Reč je o proizvodima od organskog mleka sa organske Velvet farme u Čurugu. U ovom trenutku sa farme Imleka dobija 17.000 litara organskog mleka dnevno i sve će se prerađivati u organske proizvode. Deo proizvodnje će ići u izvoz, u Rumuniju, Mađarsku, Austriju i Sloveniju, a planirano je da do Nove godine količine budu povećane na više od 20.000 litara organskog mleka na dan. Cene tih proizvoda na početku će biti za 10-ak posto veće od konvencionalnih mlečnih proizvoda, ali ne na duži rok, te će kasnije organski mlečni proizvodi biti skuplji od 20 do 25 procenata, ali ne više od 30 posto.

Imlek na tržište plasirao organsko mlekoKompanija Imlek plasirala je danas na tržište proizvode od organskog mleka, koji su jedinstveni, ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

Na rafovima prodavnica širom zemlje od danas se, pod zajedničkim imenom “bello organic”, mogu naći organsko mleko, jogurt, pavlaka i sir, a cene tih proizvoda biće za 20 do 30 posto više od klasičnih mlečnih proizvoda.

Generalni direktor Imleka, Slobodan Petrović, istakao je da nije reč ni o kakvoj prevari, nego o stvarnosti u Srbiji i podvukao da je reč o proizvodima od organskog mleka sa organske Velvet farme u Čurugu.

U ovom trenutku sa farme Imleka dobija 17.000 litara organskog mleka dnevno i sve će se prerađivati u organske proizvode. Deo proizvodnje će ići u izvoz, u Rumuniju, Mađarsku, Austriju i Sloveniju, a planirano je da do Nove godine količine budu povećane na više od 20.000 litara organskog mleka na dan, naveo je Petrović.

On je dodao da će cene tih proizvoda na početku biti za 10-ak posto veće od konvencionalnih mlečnih proizvoda, ali ne na duži rok, te da će kasnije organski mlečni proizvodi biti skuplji od 20 do 25 procenata, ali ne više od 30 posto.

Imlek proizvođačima organsko mleko plaća po ceni 30 posto većoj nego za obično sirovo mleko, odnosno osam centi više po litru, dok je otkupna cena običnog mleka od 36 do 38 dinara po litru.

Direktor marketinga Imleka, Srđan Popović, najavio je da će sledeći korak biti plasman organskog čokoladnog mleka, voćnog jogurta i namaznog sira.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik